GO

 

Ingen kjente jerver i Sogn og Fjordane
7. juni 2011

Rovdata fant to jerver i Sogn og Fjordane i vinter, men begge har blitt felt. Det er derfor per dags dato ingen kjente jerver i fylket.

Så mange store rovdyr har vi
20. mai 2011

Ulvebestanden har vokst, mens bjørnebestanden er stabil. I fjor ble det registrert rekordmange jervekull og gaupebestanden er i nedgang. Her får du siste status for de fire største rovdyrene i Norge.

Kongen av Dovrefjell
2. mai 2011

I nesten ti år har hannjerven «Individ 90» levd i området i og rundt Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Til sammen har han lagt et leveområde på minst 1 200 kvadratkilometer i tre fylker under sine føtter.

Følg hitellingen på nett!
29. mars 2011

Nå kan du holde deg løpende oppdatert på hvor mange jervekull det er født i Norge i år, etter hvert som de blir registrert av Statens naturoppsyn (SNO).

Stoler på rapportørene
23. mars 2011

Morten Kjørstad, leder i Rovdata, har stor tiltro til at publikum legger inn faktiske observasjoner i det nye rapportsystemet for store rovdyr på www.rovdata.no.

Økt satsing på overvåking
30. november 2010

Rovdata er en sentral aktør i arbeidet med å kartlegge og overvåke gaupe, jerv, brunbjørn, ulv og kongeørn i Norge. Den nyetablerte enheten ble 30.november markert med et miniseminar på Rockheim i Trondheim.

Rekordmange jervekull i 2010
6. oktober 2010

Aldri før har det blitt registrert like mange hunnjerver med valpekull i Norge som i år. Det viser nye data, som blir rapportert av ROVDATA i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

1234

Nyheter fra Rovdata