GO

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder for Rovdata sine nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om deg som besøkende på våre nettsider.  Erklæringen er utarbeidet for at du skal ha trygghet for at Rovdata behandler personopplysninger på en trygg måte.

1. Webanalyse 

Vi benytter analyseverktøyet Plausible for å finne ut hvordan besøkende benytter seg av nettsidene våre slik at vi kan optimalisere brukeropplevelsen. Plausible benytter ikke informasjonskapsler (cookies), og de sporer, samler og lagrer ikke noe personlige data. Du kan lese mer om deres personvernfokus her: https://plausible.io/privacy-focused-web-analytics. All data er lagret i Europa og de følger GDPR og Schrems II regelverket.

2. Søk

Ved sidesøk lagres informasjon om hvilke søkeord det er søkt på i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne.

3. Del på Facebook/Twitter

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett.

4. E-post

All e-post som sendes til Rovdata lagres i første omgang på vår e-postserver. E-post til rovdata@rovdata.no gjennomgås og evt. videresendes til relevante mottakere, og blir deretter slettet fra denne mailboksen senest innen ett år etter mottak, dersom ikke videre lagring av denne er nødvendig for å oppfylle Rovdata sine forpliktelser. 

5. Nyhetsbrev

Rovdata kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database hos den norske leverandøren Make.as, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. For at du skal kunne motta nyhetsbrev fra oss, må du først verifisere at e-postadressen er din. Det er alltid med en avmeldingslenke i e-poster vi sender ut. Les mer om Make.as sin ivaretagelse av personvern i forbindelse med utsending av nyhetsbrev.

6. Sidefunksjonalitet

Rovdata sine nettsider benytter seg i noen grad av informasjonskapsler som gjør at nettsiden husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden, slik som valgt språk. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt slik at de aksepterer informasjonskapsler automatisk.  Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger.

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren til å akseptere eller avvise informasjonskapsler,  og få tips til sikrere bruk av internett.

 


 

Du kan kreve innsyn i dine personopplysninger hos Rovdata, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Dersom du har spørsmål knyttet til Rovdata sin behandling av personopplysninger kan du sende en e-post til rovdata@rovdata.no.