GO

 

Del dine observasjoner av store rovdyr
13. juli 2011

Rovdata oppfordrer alle til å registrere sine observasjoner av gaupe, jerv, brunbjørn og ulv, eller spor og sportegn etter disse, på www.rovdata.no

Har registrert færre jervekull
8. juli 2011

Tellingen av årets jervekull går mot slutten rundt omkring i Norge. Så langt i år er det registrert færre kull, sammenlignet med på samme tid i fjor.

Her er de eldste rovdyrene
1. juli 2011

Rovdata har undersøkt alle døde rovdyr som ble sendt inn til oss av jegere det siste året. Nå får du blant annet vite hvor gamle dyrene var da de ble felt. 

Første jerverapport for Skandinavia
9. juni 2011

For første gang har overvåkinga av jerv i Norge og Sverige satt sammen en felles statusrapport for arten i Skandinavia.

Ingen kjente jerver i Sogn og Fjordane
7. juni 2011

Rovdata fant to jerver i Sogn og Fjordane i vinter, men begge har blitt felt. Det er derfor per dags dato ingen kjente jerver i fylket.

Så mange store rovdyr har vi
20. mai 2011

Ulvebestanden har vokst, mens bjørnebestanden er stabil. I fjor ble det registrert rekordmange jervekull og gaupebestanden er i nedgang. Her får du siste status for de fire største rovdyrene i Norge.

Kongen av Dovrefjell
2. mai 2011

I nesten ti år har hannjerven «Individ 90» levd i området i og rundt Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Til sammen har han lagt et leveområde på minst 1 200 kvadratkilometer i tre fylker under sine føtter.

Følg hitellingen på nett!
29. mars 2011

Nå kan du holde deg løpende oppdatert på hvor mange jervekull det er født i Norge i år, etter hvert som de blir registrert av Statens naturoppsyn (SNO).

Stoler på rapportørene
23. mars 2011

Morten Kjørstad, leder i Rovdata, har stor tiltro til at publikum legger inn faktiske observasjoner i det nye rapportsystemet for store rovdyr på www.rovdata.no.

Økt satsing på overvåking
30. november 2010

Rovdata er en sentral aktør i arbeidet med å kartlegge og overvåke gaupe, jerv, brunbjørn, ulv og kongeørn i Norge. Den nyetablerte enheten ble 30.november markert med et miniseminar på Rockheim i Trondheim.

Rekordmange jervekull i 2010
6. oktober 2010

Aldri før har det blitt registrert like mange hunnjerver med valpekull i Norge som i år. Det viser nye data, som blir rapportert av ROVDATA i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

1234

Nyheter fra Rovdata