GO

 

Har dokumentert sju ulvekull i Norge og grenserevir
5. februar 2024

Det er så langt i vinter påvist fire kull med ulvevalper i helnorske revir og tre kull med ulvevalper i revir på begge sider av grensen mot Sverige. Totalt er det påvist 67-76 ulver innenfor landets grenser, men 17 av dem er dokumentert avlivet i perioden.

Flere jerver påvist på DNA i Norge
18. desember 2023

Det er i år samlet inn og analysert rekordmange DNA-prøver fra jerv i Norge, og andelen påviste jerver er høyere enn noen gang. Jervebestanden har vært stabil de siste tre årene. 

Det er påvist betydelig flere jervekull i Norge i år enn i fjor
6. oktober 2023

I vår og sommer er det påvist 64 kull med jervevalper i landet, som er en markant økning fra 45 kull i 2022. Antallet jervekull er dermed tilbake på cirka 60 kull, hvor det har ligget i de seneste årene.

Nedgang i den norske ulvebestanden
11. mai 2023

I vinterens bestandsregistrering av ulv er det påvist færre ulvekull i helnorske revir og grenserevir siden i fjor. For første gang på sju år er det også dokumentert færre enn 100 ulver i landet, men bestanden er på det nasjonale bestandsmålet.

Under 100 ulver påvist i Norge hittil i vinter
20. mars 2023

Vinterens ulveovervåking går mot slutten og så langt er det dokumentert 9 ulvekull og færre enn 100 ulver i landet.

Fortsatt økning i antall brunbjørn i Norge
17. mars 2023

I fjor ble det påvist det høyeste antall brunbjørner, hunnbjørner og ungekull av bjørn i Norge siden den landsdekkende DNA-baserte overvåkingen startet i 2009. Bestanden er likevel under det nasjonale bestandsmålet på 13 kull, viser en ny rapport fra Rovdata.

Nyheter fra Rovdata