GO

 

72-78 ulver påvist i Norge
4. april 2024

Med kun én uke igjen av vinterens registreringssesong på ulv var det påvist 72-78 ulver i landet, hvorav 41-45 helnorske ulver. Det var dokumentert sju ulvekull, mens det gjenstår å avklare status i det helnorske Mangenreviret.

Vil du samle jervebæsj i påska?
25. mars 2024

Hvis du ser jervespor og finner jervebæsj i påska, så plukk gjerne med en liten bit av bæsjen med en ren plastpose og lever prøven til Statens naturoppsyn (SNO) lokalt, oppfordrer Rovdata.

Oppfordrer til innsamling av jervebæsj
27. desember 2023

Du kan bli med på den DNA-baserte overvåkingen av jerv i 2024. Rovdata oppfordrer publikum til å melde fra om funn av jerveskit til en lokal rovviltkontakt i Statens naturoppsyn (SNO).

Vinterens rovdyrovervåking er i gang!
27. oktober 2023

Snøen har ankommet flere steder i landet. Det betyr at det igjen er mulig å spore gaupe og ulv. Du kan bidra i rovdyrovervåkingen ved å melde fra om observasjoner eller funn av skit og hår til en lokal rovviltkontakt i Statens naturoppsyn (SNO).

Flere gaupefamilier i Skandinavia
19. juni 2023

Det er også i år påvist en økning i antall familiegrupper av gaupe i Skandinavia, sammenlignet med året før. Oppgangen fra i fjor har skjedd i Norge, mens bestanden er omtrent uendret i Sverige.

Nyheter fra Rovdata