GO

 

Du kan dele rovdyrspor i Skandobs

Nå som snøen har meldt sin ankomst flere steder i landet blir det enklere å oppdage spor etter de store rovdyrene. Husk da å ha Skandobs-appen klar på din mobiltelefon!

Du kan dele rovdyrspor i Skandobs
Gaupespor. Husk å få med noe på bildet som viser størrelsen på sporavtrykket. Foto: John Linnell/Rovdata

I Skandobs (Det skandinaviske rapportsystemet for store rovdyr) kan alle som ønsker det dele observasjoner av gaupe, jerv, brunbjørn og ulv, eller spor og andre sportegn som artene har etterlat seg.

Publikum inviteres til å bidra i overvåkingen av de store rovdyrene over hele landet.

Over 40 000 har registert seg

Så langt er det over 40 000 registrerte brukere i Skandobs i Norge og Sverige, hvorav over 28 000 i Sverige og over 11 000 i Norge. Det er siden 1. januar i år delt over 7300 observasjoner til sammen i begge land.

– Vi har gjort en rekke forbedringer av Skandobs før vinterens overvåkingssesong, som vi håper publikum vil sette pris på. Rapportsystemet har fått betraktelig bedre ytelse og søk. Målsettingen er å gjøre det enklere for de som ønsker å bidra i overvåkingen av artene og økt kunnskap, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Raskere og enklere app

Det er mulig å dele rovdyrobservasjoner via Skandobs på internett (lenke) eller via app.

Det har skjedd en rekke forbedringer av Skandobs-appen siden i fjor. Det har blitt en mer oversiktlig presentasjon av observasjoner, forenklet navigasjon mellom sider, bedre bildehåndtering og appen fungerer nå bedre i tilfeller der du ikke har tilgang på internett. Brukerne har også fått mulighet til å redigere og slette egne observasjoner

Hva kan du gjøre om du ser store rovdyr eller finner spor? Vi har samlet nyttig informasjon til deg på denne siden.

Kontaktperson i Rovdata:

Skriv ut

Nyheter fra Rovdata