Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Sabotasje i ulvepolitikken ( 20 Apr 2018 )
  Nye Meninger: Det er ingen tvil om at Ola Elvestuen saboterer ulvepolitikken. Det eneste som bør forundre, er at noen lar seg forundre av det. For det var Venstres betingelse for å gå inn i et budsjettforlik med regjeringen Solberg.
 • Forsiden NRK Super ( 20 Apr 2018 )
  NRK: I vinter ble 28 ulver av en kvote på totalt 42 stykker felt. For første gang var det i vinter åpnet for jakt på ulv i etablerte revir. Lisensfellingsperioden ble avsluttet 31.
 • 28 av de 42 ulvene på kvoten ble felt ( 20 Apr 2018 )
  Arbeidets Rett: Miljødirektoratet oppsummerer årets lisensfelling på ulv, og melder at 28 av de 42 ulvene på kvoten ble felt. I rovviltregion 5 som omfatter Hedmark, Østfold og Oslo og Akershus, ble 27 dyr felt. Kvoten var på 28.
 • Dansk landbruksminister vil gjerde inn ulvene ( 20 Apr 2018 )
  Nationen: Esben Lunde Larsen, den danske landbruksministeren, vil utrede mulighetene for å bygge gjerder rundt ulveområdene i landet. Frontene i ulvedebatten i Danmark er skjerpet etter at ei ulvetispe ble skutt ulovlig i Vest-Jylland mandag.
 • Rekordmange ulvar felte i lisensjakta ( 20 Apr 2018 )
  Fjordabladet: 28 ulvar av ein kvote på 42 vart felte i lisensjakta i vinter. Det er det høgste talet som nokon gong er registrert i samband med lisensfelling i Noreg. - Lisensfellingsperioden har gitt det høgste talet på fellingar nokosinne.
 • Rekordmange ulv felt i lisensjakten ( 20 Apr 2018 )
  VG Nyhetsdøgnet: 28 ulver av en kvote på 42 ble felt i vinterens lisensjakt. Ifølge Miljødirektoratet er det det høyeste antallet som noen gang er registrert i forbindelse med lisensfelling i Norge, skriver NTB. Ulv Ulvejakten Dyrene
 • Rekordmange ulv felt i lisensjakta ( 20 Apr 2018 )
  Avisen Agder: 28 ulver av en kvote på 42 ble felt i vinterens lisensjakt. Det er det høyeste antallet som noen gang er registrert i forbindelse med lisensfelling i Norge. - Årets lisensfellingsperiode har gitt de høyeste antall fellinger noensinne.
 • "Å bli plassert i bås med alle menn som jobber i barnehage er utrolig irriterende" ( 19 Apr 2018 )
  Barnehage.no: - Ja, jeg rimer navnet til pokemontreneren Ash med bæsj. Men jeg er den som ser barnet ditt når det behøver omsorg, skriver barnehagelærer Petter Steinmo.
 • Ulven splitter også i Danmark ( 19 Apr 2018 )
  Bondebladet: Holdningene til ulv er delte i Danmark, også innad i Dyrenes Beskyttelse, etter at en mann er siktet for ulveskyting. Ulvedebatten har den siste uka tatt av også hos våre naboer i syd.
 • Mann siktet etter at ulv ble skutt i Danmark ( 18 Apr 2018 )
  Nationen: En 66 år gammel mann er siktet for ulovlig å ha skutt en ulv i Vest-Danmark. Den 66 år gamle mannen ble arrestert tirsdag, skriver den danske statskringkasteren DR på sine nettsider.
 • Over 700.000 kroner samlet inn før ulverettssak ( 18 Apr 2018 )
  Nationen: Både WWF og Utmarkskommunenes sammenslutning har satt i gang innsamlingsaksjoner på nett til å finansiere ulverettssaken som begynner til uka. Hittil er det samlet inn mer enn 700.000 kroner.
 • Utmarkskommuner ber Staten følge opp bestandsmål for rovvilt ( 17 Apr 2018 )
  Opdalingen: Oppdal og Rennebu er to av 90 utmarkskommuner som nå har hatt årsmøte og gjort vedtak blant annet om rovvilt, hyttebygging og scooterløyper. Utmarkskommunenes sammenslutning hadde landsmøte 12-13.april i Trondheim.
 • - En stor lettelse at bjørnen er felt ( 17 Apr 2018 )
  Bladet.no: - Dette var et skadedyr som det betyr enormt mye for dyrevelferden at ble tatt. Det sier rovvilt ansvarlig i Nord Trøndelag Bondelag, Kristoffer Moan. - Jeg har fulgt situasjonen i Meråker og de store tapene de har hatt de siste årene.
 • Bjørn skutt i Trøndelag ( 17 Apr 2018 )
  P4: En voksen hannbjørn ble i går skutt fra et helikopter i Meråker i Trøndelag. Det opplyser Statens naturoppsyn til Stjørdalens Blad. Bjørnen ble felt fordi den hadde gjort skade på sau de siste to beitesesongene.
 • 66-åring pågrepet for ulovlig ulvejakt i Danmark ( 17 Apr 2018 )
  Bondebladet: En 66 år gammel mann er pågrepet av politiet i Danmark for å felt en ulv. Pågripelsen skjedde i går ettermiddag, skriver Landbrugsavisen. Mannen er siktet for å ulovlig ha felt en ulv, noe han nekter for å ha gjort.
 • Bjørn skutt fra helikopter i Meråker ( 17 Apr 2018 )
  Trønder-Avisa: Naturvernforbundet reagerer kraftig. En voksen hannbjørn på 150-200 kilo ble skutt fra et helikopter i Meråker mandag kveld.
 • Er hunder helt rettsløse i vårt samfunn? Mens ulv bjørn og ørn er beskyttet på alle kanter ( 17 Apr 2018 )
  iFinnmark: Hvor er fjellpolitiet (reinpolitiet)? Angående våre hunder. Våre to hunder forsvant 2 påskedag om ettermiddagen og ble meldt fra til lensmannskontoret i Karasjok to dager seinere.
 • Forsøk på å stanse ulverettssak avvist av retten ( 16 Apr 2018 )
  Nettavisen: Verdens naturfonds søksmål mot staten om ulvejakt går sin gang etter at Oslo tingrett har avvist et forsøk på å stanse hele saken.
 • Her er bjørnen ute og går i Meråker ( 16 Apr 2018 )
  Adresseavisen: Søndag kveld ble en bjørn fanget opp av et viltkamera i Meråker. - Et viltkamera tok bilde av bjørnen søndag kveld, sier rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn (SNO), Tore Solstad. Bjørnen var ved Fossvatna i Meråker da bildet ble tatt.
 • Har skote jerv i Luster ( 16 Apr 2018 )
  NRK Sogn og Fjordane: Ein vaksen hannjerv på 13,5 kilo vart i førre veke skoten under ekstraordinært uttak i Storutladalen i Luster. Siste månaden er det observert fleire observasjonar, spor og DNA-funn av rovdyret i Luster og Stryn.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka