Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Underlege tankar i forvaling av rovdyr ( 16 Jan 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: No er lisensjakta på ulv i gang, og rovdyrelskarane fortviler over kvar ulv som blir felt, på sama måten fortvilar sauefolket når dei opplevar rovdyrangrep på beitedyra.
 • Hedmark Bondelags ulvetulletall ( 16 Jan 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Hedmark Bondelag ved leder Erling Aas-Eng kritiserer Naturvernforbundet og WWF for å fare med tull med tall om ulv i HA 9. januar.
 • Vedum: - Fra vondt til verre ( 16 Jan 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Venstres Ola Elvestuen kan bli ny klima- og miljøminister, og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum spår at rovdyrforvaltningen vil gå fra vondt til verre.
 • - Vi vet hvor de bor ( 16 Jan 2018 )
  Salangen-Nyheter: SETERMOEN: Tirsdag 30. februar blir det bjørneprat på Bardu folkebibliotek. Hit kommer Thomas Johansen fra rovviltseksjon ved SNO og forsker Julia Schregel fra NIBIO Svanhovd.
 • Noen fakta om ulv og elg ( 16 Jan 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Rovvilt: Hvorfor er ulven i vegen for elgjakta? Her er noen tall som kan gi oppklarende svar.
 • SNO undersøker gjenværende ulver ( 16 Jan 2018 )
  Bondebladet: Departementet har sendt naturoppsynet ut for å undersøke de gjenværende ulvene i Osdal- og Julussarevirene. Jegerne som felte 16 ulv i Julussa og Osdalsflokkene fant flere ulv, og har bedt departementet om fellingstillatelse.
 • Født sånn for å bli sånn. Om epigenetikk og geitekillinger ( 16 Jan 2018 )
  Fri tanke: En geitekilling på to ben, en åme som blir til en sommerfugl, nyfødte barn av sultende mødre som trenger mindre mat.
 • Er ulvejakten virkelig lovlig - og er den lur? ( 16 Jan 2018 )
  Nye Meninger: Det er gode grunner til å holde fast ved at høstens ulvejakt er mer omfattende enn loven tilsier.
 • Samlet inn DNA-prøver fra elgkadaver i Speismark ( 15 Jan 2018 )
  Glåmdalen: Lørdag tok Statens Naturoppsyn (SNO) turen til Speismark, der en elg skal ha hatt et ublidt møte med ulv. - Vi har samlet inn DNA-prøver ved kadaveret, og får svar på den i løpet av noen uker, sier Jan Huseklepp Wilberg i Statens naturoppsyn.
 • Dette blir endringene med ny regjeringsplattform ( 15 Jan 2018 )
  Bladet.no: Avvikler pelsdyrnæringa og går for oljefrie områder i nord Regjeringen vil avvikle pelsdyrnæringen innen 2025. Det var bare en av mange endringer som vil skje framover.
 • Blågrønt anstaltmakeri ( 15 Jan 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Erna Solbergs neste regjering, den blågrønne hvor Høyre og Frp skal dele regjeringsmakten med Venstre, vil at en uavhengig nemnd skal ta seg av alle klager på vedtak om jakt og felling av store rovdyr,
 • KrF: - Den nye regjeringsplattformen er ytterliggående sekulær ( 15 Jan 2018 )
  ABC Nyheter: KrF-leder Knut Arild Hareide mener Venstre gjør den nye regjeringen «ytterliggående sekulær». Han får støtte av nestleder Olaug Bollestad.
 • Stortingets vedtak herjes med av domstolene ( 15 Jan 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Ulvejakt: Stortingets vedtak skal gjelde, skriver Gunnar A. Gundersen. Stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen bekrefter at han vil jobbe for kommunestyrets jernbanevedtak om den østlige traseen. Ulvejakta går bra og den får fortsette.
 • SV-Andersen: - Det bør være krisemøte i Frp etter Siv Jensens utspill ( 15 Jan 2018 )
  ABC Nyheter: SV og Karin Andersen anklager Siv Jensen og Sylvi Listhaug for dobbeltspill om kvoteflyktninger. - Enten er de uenige eller så lyver en av dem, sier SV-veteranen.
 • Ulveflokk som jager ... ( 15 Jan 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Svar til Holte og Vassbotten: Når en velger, på bakgrunn av et avisoppslag, å gå ut mot en partifelle i kommunestyret og Lillehammer Ap, burde en i alle fall holde seg til det som står og det som jeg har sagt.
 • Han erstatter sparket fylkesordfører ( 15 Jan 2018 )
  NRK Hedmark og Oppland: Arnfinn Nergård (Sp) blir ny fylkesordfører i Hedmark etter at Dag Rønning før helga trakk seg på grunn av "upassende oppførsel". Det var fredag det ble kjent at Dag Rønning trakk seg fra stillinga som fylkesordfører i Hedmark.
 • Slettåsulv felt i Stockholm ( 15 Jan 2018 )
  Nationen: En ulv fra Slettåsreviret i Trysil ble i forrige uke felt i Stockholm. I begynnelsen av desember fattet myndighetene i Stockholms län vedtak om at en tispe som har utvandret fra Slettåsreviret i Norge skulle felles.
 • Grande mener hun har klart å omforme regjeringen ( 15 Jan 2018 )
  Norge IDAG: - Vi klarte å få regjeringen mer grønn, raus og sosialliberal, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Nå er hun klar for en historisk regjeringsdannelse.
 • Flere Venstre-politikere melder seg ut i protest etter regjeringssamarbeid ( 15 Jan 2018 )
  Nationen: Flere lokalpolitikere i Venstre varsler at de melder seg ut av partiet eller vurderer å gjøre det etter at partiet nå går inn i regjering med Høyre og Frp.
 • Bondelagets udokumenterte ulvetulletall ( 14 Jan 2018 )
  Nationen: Hedmark Bondelag v/leder Erling Aas-Eng kritiserer Naturvernforbundet og WWF for å fare med tull med tall om ulv.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka