Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Nå blir det lettare å felle jerv i nasjonalpark ( 22 Mar 2018 )
  NRK: Rovviltnemnda i Midt-Noreg har tatt ut Forollhogna nasjonalpark i Trøndelag og Hedmark frå verneområdet for jerv.
 • Jerven må vike for beitedyr ( 22 Mar 2018 )
  NRK Trøndelag: Rovviltnemnda i Trøndelag og Møre og Romsdal har i dag tatt ut Forollhogna nasjonalpark frå verneområdet for jerv. Dermed blir det mykje lettare å jakte jerv i parken. Beitenæringa skal prioriterast, seier leiar i rovviltnemnda, Gunnar Alstad.
 • - Fleip eller fakta? ( 22 Mar 2018 )
  Vesterålen Online: I disse dager er det vel mer aktuelt enn på lenge og stille dette spørsmålet til våre politikere.
 • Såg jerv på nært hald i Luster ( 21 Mar 2018 )
  NRK: - Det er var heilt fantastisk å oppleve, fortel Hans Kristian Sæta i Fortun. Fredag såg han ein jerv i skutersporet i Fortunsdalen.
 • Fryktar for nye rovdyrangrep ( 21 Mar 2018 )
  NRK Møre og Romsdal: Norddal kommune ber om hjelp frå Miljødirektoratet etter at det ikkje blei felt jerv under jakta i februar. Bøndene i Eidsdal er fortvilte over at dei ikkje klarer å redusere talet på jerv, som har tatt mykje sau dei siste åra.
 • Nyttig med møte om rovdyr i forkant av beitesesongen ( 20 Mar 2018 )
  Norges Bondelag: Åsmund Fjellbakk (Fylkesmannens miljøvernavdeling i Østfold), Torbjørn Kristiansen (Fylkesmannens landbruksavdeling i Østfold), Mats Finne (Statens naturoppsyn), Vegars Aarnes (Landbrukskontoret i Hobøl, Spydeberg og Askim), Andreas Helbæk jr.
 • Med liv i magen ( 19 Mar 2018 )
  Oppland Arbeiderblad: Til den norske regjering. Jeg vil ikke engang skrive «kjære regjering» for dere har fjernet dere langt unna slike håpefulle høflighetsfraser.
 • Ulv skutt i Ringsaker ( 18 Mar 2018 )
  P4: Det har blitt skutt en ulv i Ringsaker kommune i Hedmark i dag. Det opplyser Fylkesmannen i Hedmark. I følge Nationen er det en tispe som er skutt. Det er nå igjen fire dyr på kvoten utenfor ulvesonen.
 • Ulv skutt i Ringsaker i kveld ( 18 Mar 2018 )
  Oppland Arbeiderblad: Ringsaker Blad: Ulven kom fra Øyer, og et titalls mann har jaktet på dyret i Ringsakfjellet siden i går. Ulven skal blant annet ha krysset Birkebeinerløypa. - Vi har sporet den gjennom dagen i dag, og sendte hund etter den.
 • Ulv er felt ( 18 Mar 2018 )
  NRK Hedmark og Oppland: En ulv er felt i Ringsaker i dag, melder Fylkesmannen. Gjenstående kvote er dermed fire dyr utenfor ulvesona og utenfør områdene til Julussa-reviret og Osdalsreviret.
 • Ulv skutt i Ringsaker søndag ( 18 Mar 2018 )
  Nationen: En ulv er skutt i Ringsaker kommune i Hedmark i forbindelse med lisensjakta. «En ulv felt i Ringsaker i dag. Gjenstående kvote er 4 dyr utenfor ulvesona og utenfor områdene til Julussareviret og Osdalsreviret», melder Fylkesmannen i Hedmark.
 • Har felt ulv i Ringsaker ( 18 Mar 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Ei tispe ble søndag ettermiddag felt i Ringsaker. Det bekrefter Ståle Sørensen hos Fylkesmannen i Hedmark. Han forteller at omlag 30 jegere har jaktet på ulven søndag. Han har ikke noen informasjon om størrelsen på tispa.
 • Ap snubler videre ( 18 Mar 2018 )
  Human Rights Service: Den farsen som landet vårt er satt i, er så uanstendig at man ikke vet hvor man skal begynne. Nå kan det tyde på at statsminister Solberg har fått nok og setter hardt mot hardt.
 • Merkingen av ulv avsluttes av hensyn til hjort og andre dyr ( 17 Mar 2018 )
  Glåmdalen: Hensynet til hjortevilt og andre dyr gjør at Miljødirektoratet avslutter merkingen av ulv etter at til sammen tolv ulver fra tre revier er blitt merket. Fem ulver er radiomerket i Slettåsreviret og like mange i Letjennareviret.
 • Avlivet skadd gaupe ( 17 Mar 2018 )
  Namdalsavisa: Har du et nyhetstips? FOLDEREID: - Gaupa hadde en skade i den ene bakfoten, og ble avlivet etter et kort ettersøk, sier Jostein Larsen i ettersøksgruppa i Nærøy. Skaden kan komme fra et fellingsforsøk under lisensjakta tidligere i vinter.
 • Ulv i Øyerfjellet: - Må ligge faglige begrunnelser bak uttak av ulv ( 17 Mar 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Rovviltets Røst mener jegere i Øyerfjellet prioriterer bekvemmelighetshensyn og jaktinteresser, og er lite interessert i å faglig begrunne uttak av ulv.
 • Om gaupejakt - og nettroll ( 17 Mar 2018 )
  Hordaland: Ei gaupe er felt på Voss - og det set sinna i kok. Sjeldan har ei sak vekt slikt engasjement som då Hordaland publiserte nyhendet. AT MANGE REAGERER hardt på at gaupa vart felt, er forståeleg. Kva skade gjer ho i naturen vår?
 • Har allerede tangert fjorårets rekord for gaupe-felling ( 17 Mar 2018 )
  Romsdals Budstikke: Vinterens åttende gaupe i Romsdal og Nordmøre ble tatt i Nessset denne uka. Som så ofte før er det tatt gaupe i Nesset.
 • Merkinga av ulv blir avslutta av omsyn til hjort og andre dyr ( 16 Mar 2018 )
  Firda Tidend: Fem ulvar er radiomerket i Slettåsreviret og like mange i Letjennareviret. I Mangenreviret er det merket to ulvar, men etter planen skulle ytterlegare to ulvar vore merka her, opplyser Miljødirektoratet.
 • SNO merket ny ulv i Mangen-reviret ( 16 Mar 2018 )
  Raumnes: En ung hann fra Mangen-reviret ble merket torsdag. Det var samtidig det siste dyret som ble forvaltningsmerket i år. MANGEN Mangen-reviret ligger både i Nes og Aurskog-Høland. Torsdag ettermddag ble ulv nummer to i reviret merket.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka