Snarveier

Rovdyrsaker på nett

Vi har satt opp et søk i vår medieovervåker Retriever for å samle aktuelle saker om rovdyr for deg i dagens nettaviser. På listen nedenfor vil du finne saker relatert til overvåking av de fire store rovdyrene og kongeørn fra norske nettaviser det siste døgnet. Savner du noen saker? Tips oss gjerne på rovdata@rovdata.no

 • Ønsker jervetips fra publikum ( 18 Jul 2018 )
  NRK Møre og Romsdal: Turgåere og andre blir bedt om å hjelpe til i arbeidet med å spore opp en skadegjørende jerv i grensetraktene mellom Sunndal og Tingvoll, skriver Tidens Krav. Oppfordringen kommer fra Marit Hjellmo, fagkonsulent i Sunndal kommune.
 • Ber publikum om jerv-tips ( 18 Jul 2018 )
  Tidens Krav: Turgåere og andre bes nå om å bistå i spore opp en skadegjørende jerv i grensetraktene mellom Sunndal og Tingvoll.
 • Ulv herjar i Sogn og Fjordane ( 18 Jul 2018 )
  NRK: Ulven som tidlegare har tatt lam i Naustdalsfjella, har no slått til i Fjaler. Ein bonde fann i går eit lam slått i hel av ulv. I starten av juli blei det funne ni lammekadaver i Naustdalsfjella og det blei gjeve løyve til felling av ein ulv.
 • Ulv skal ha tatt lam i Guddal ( 18 Jul 2018 )
  Firda: - Alt tyder på at lammet er drepe av ulv. Det seier Rein Arne Golf i Statens naturoppsyn (SNO) onsdag ettermiddag. Tysdag vart eit daudt lam funne i Guddal i Fjaler - nærare bestemt på austsida av Guddal.
 • Ulven herjar vidare i Sogn og Fjordane - fann nytt lam drepe i går ( 18 Jul 2018 )
  NRK Sogn og Fjordane: Ulven som tidlegare har tatt lam i Naustdalsfjella, har no slått til i Guddal i Fjaler, meiner SNO. Ein bonde i dalføret fann i går eit lam som mest truleg er bite i hel av ulv.
 • Ulvejakt i Løten, Stange og Elverum ( 18 Jul 2018 )
  Hamar Arbeiderblad: Det pågår nå jakt for å ta ut en ulv som har forsynt seg av beitedyr i Løten. Fredag 13. juli ble et lam funnet med dødelige bittskader ved Vensætra i Løten. Også tidligere har det blitt funnet dyr med lignende skader i området.
 • Setter helikopter inn i bjørnejakta på Fosen ( 18 Jul 2018 )
  Adresseavisen: 15 mann var på vei ut i terrenget seint tirsdag kveld. De har et privateid helikopter stående på vent for å bidra i bjørnejakta på Fosen.
 • Målbundet? Ikke Elvestuen ( 17 Jul 2018 )
  Nationen: Vi har vist ministeren både ulvedrepte lam, fortvilte foreldre og utslitte bønder - han har fortsatt ikke rikket på seg. Nå er det på tide å kreve klare svar på hvordan det demokratisk fattede bestandsmålet for ulven følges opp.
 • Drone kan bli løsningen for å spore opp bjørn i nord ( 17 Jul 2018 )
  Resett: Mange tok til i orde for at drone og helikopter er mulige tiltak for å oppspore bjørn i Troms da det ble holdt møte om saken hos Fylkesmannen tirsdag. Blant dem var rådmann Håvard Gangsås i Bardu kommune.
 • Vil skyte mer enn tre flokker innenfor ulvesonen ( 17 Jul 2018 )
  Nationen: Å skyte tre flokker innenfor ulvesonen er ikke nok, mener blant andre Norges Bondelag, Glommen Skog og Elverum kommune i Hedmark. Organisasjonene tar til orde for å skyte tre grenseflokker i tillegg.
 • Ny forlengelse av fellingstillatelse på ulv i Nordmarka ( 17 Jul 2018 )
  Fylkesmannen i Buskerud: I samråd med Fylkesmannen i Buskerud har Fylkesmannen i Oppland på nytt forlenget skadefellingstillatelsen på én ulv i kommunene Ringerike, Hole, Jevnaker, Gran og Lunner. Tillatelsen gjelder fram til fredag 20. juli 2018 kl. 12.
 • Bjørnejakt avsluttet etter 60 døde sauer ( 17 Jul 2018 )
  Bondebladet: - Vi trenger kortere kommandolinjer og tettere dialog med forvaltningen, sier lederen i Troms Sau og Geit etter tirsdagens møte. I sommer har bjørn herjet i Bardu i Troms.
 • Blanda reaksjonar på gaupevedtak ( 17 Jul 2018 )
  Kvinnheringen: «Foreningen våre rovdyr» er begeistra, medan Rovviltnemnda ikkje set like stor pris på fylkestinget sitt gaupevedtak.
 • Bønder kritiserer SNO ( 17 Jul 2018 )
  NRK Troms: Statens Naturoppsyn kom altfor sent på banen for å få felt bjørnen som har tatt 70 sau i Bardu i sommer. Det mener Troms sau og geit og bondeorganisasjonene i Troms.
 • Vil bruke drone mot bjørnen ( 17 Jul 2018 )
  NRK Troms: Drone eller helikopter må brukes for å oppspore bjørn som tar sau i Troms, mener bønder som deltok på et møte med fylkesmannen i dag.
 • Bjørnejakta over for denne gang ( 16 Jul 2018 )
  Nye Troms: BARDU: Ingen sauer er tatt av bjørnen på rundt ni dager, og jaktlaget har ikke sett snurten av slagbjørnen. Fellingstillatelsen gikk ut lørdag. Det har heller ikke vært tap av sau siden forrige fredag.
 • Forlenger skadefellingstillatelsen på ulven ( 16 Jul 2018 )
  Hadeland: Skadefellingstillatelsen på ulv er forlenget fram til 20. juli klokken 12.00 i Lunner, Jevnaker, Gran, Ringerike og Hole.
 • Gaupe drepte lam i Nord-Fron ( 16 Jul 2018 )
  Gudbrandsdølen Dagningen: Sommerens første gaupeskade ble påvist i Øldalen i Nord-Fron sist helg. OTTA: - Det var en fersk skade, og ingen tvil om at lammet var tatt av gaupe, opplyser Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn.
 • Kunnskapsmangel eller viljemangel? ( 16 Jul 2018 )
  Arbeidets Rett: Ja dette spørsmålet melder seg etter dei store ulveangrepa; 2016 i Rendalen, 2017 på Hadeland, og no 2018 i Nord-Østerdalen.
 • Skadefelling av ulv i Nord-Østerdal ( 15 Jul 2018 )
  Nea Radio: Klima- og miljødepartementet gir 500.000 kroner ekstra til å dekke utgiftene til skadefelling av ulv i Nord-Østerdal. Pengene tildeles gjennom Fylkesmannen i Hedmark.
Binne med tre unger
Jervetispe med to unger
Sjeldent jervebesøk i Østfold
Gaupemor med unger
Ulvevalper i Østmarka 2013
Nye bilder av ulvene i Østmarka