GO

 

Rovdata og NINA kommer til Elverum

Rovdata og NINA deltar også i år på De nordiske jakt- og fiskedager på Elverum. Dere finner oss i Stabbursgata fra fredag morgen.

Rovdata og NINA kommer til Elverum
Fjorårets stand på Elverum. Foto: Jan Arne Stokmo

Kom gjerne innom oss for en prat om fisk, villaks, rovdyr, hjortevilt, fremmede fiskearter eller noe fra vår annen spennende forskning på naturen. Rovdata svarer på spørsmål om overvåking av store rovdyr.

På vår felles stand i Stabburgata er det også mulig å sikre seg en fin plakat med store rovdyr, maur, villbier, humler og fremmede fiskearter.

Jervseminar

I tillegg til å stå på stand vil forskere fra NINA og Rovdata bidra med foredrag. Fredag 9. august fra klokka 11 til 14.30 skal Øystein Flagstad og Jenny Mattisson ha presentasjoner på et seminar om jerv.

Flagstad skal snakke om DNA-analyser i forskning og overvåking av jerven i Skandinavia, mens Mattisson skal gå nærmere inn på temaet «Jerv og rein», blant annet om jervens diett i reinbeiteland og dens rolle som åtseleter og predator på rein, pluss litt generell økologi.

Villaksens år

Senere i helga kommer det flere foredrag. NINA-forsker Odd Terje Sandlund skal lørdag klokka 13 fortelle om fremmede fiskearter og hvorfor de er et problem. Det skjer på Prestøya ved Innlandsfisketorget.

Samme sted på søndag klokka 12 skal Kjetil Hindar i NINA holde foredraget «Hvordan går det med villaksen - 20 år etter villaksutvalget?». 2019 er villaksens år og du kan lese mer om laksens fantastiske liv og vandringer på NINAs Villaksblogg (lenke)

Vi sees på Elverum!

Kontaktpersoner:

Jonas Kindberg

Skriv ut

Nyheter fra Rovdata