GO

 

Skandobs-appen har blitt enda bedre!

Nytt og bedre kart og enkel visning av de nærmeste rovdyrobservasjonene er blant endringene i en ny og forbedret versjon av Skandobs-appen, som nå er lagt ut.

Skandobs-appen har blitt enda bedre!
Kartgrunnlaget er noe av det som har blitt oppgradert i seneste versjon av appen. Her et kartutsnitt med rovdyrobservasjoner fra Trøndelag. Kart: Rovdata

Nå er det blitt enda enklere å bruke mobiltelefonen til å delta i overvåkingen av de store rovdyrene i Norge og Sverige. Norske Rovdata og svenske Naturvårdsverket har i fellesskap oppgradert og justert Skandobs-appen for smarttelefoner, og den nye versjonen er lagt ut i Apple Store og Google Play.

– Vi jobber kontinuerlig med å oppdatere og forbedre både databasen Skandobs på internett og Skandobs-appen, som lagrer rovdyrobservasjoner i Skandobs, og målet er å gjøre begge deler mest mulig brukervennlig for folk flest i både Norge og Sverige. Nå har appen blitt enda enklere å bruke, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Se de nærmeste 100 observasjonene

Blant de siste forbedringene er en ny kartmotor som gir en raskere og bedre lasting av kartgrunnlaget i Skandobs-appen. På kartet er det nå også mulig å se de nærmeste 100 rovdyrobservasjonene fra der hvor man befinner seg, eller de siste 20 eller alle fra siste år som er lagt inn i systemet.

(Saken fortsetter under kartet)

Med Skandobs-appen kan du selv legge inn rovdyrobservasjoner og se observasjoner som andre har gjort i Norge og Sverige. Kart: Rovdata

 

Endre din info i appen

I seneste versjon av appen kan du nå blant annet endre din personlige informasjon under Min profil, i tillegg til å endre språk uten å logge ut. Du kan også lese informasjon om rovdyrenes spor og sportegn direkte i appen. Det er også gjort en hel del andre mindre forbedringer.

– Vinteren er den meste aktive perioden i bestandsovervåkingen av de store rovdyrene, med snø på bakken og mulighet for å finne spor etter dyrene. Vi håper at flest mulig tar i bruk Skandobs-appen og deler informasjon om rovdyrene med oss. Opplysningene bidrar til at kunnskapen om utbredelse og bestandstall for gaupe, jerv, brunbjørn og ulv i Skandinavia blir best mulig, avslutter Kjørstad.

 

Når observasjoner er validert av Statens naturoppsyn (SNO) eller Länsstyrelsen vil de vises med en gul stjerne under artssymbolet i kartet. Symboler: Rovdata

 

Lenke til Skandobs

Les mer om hvordan du tar i bruk Skandobs-appen her.

Kontaktperson:

Skriv ut

Nyheter fra Rovdata