GO

 

Husk Rovdata-appen på påsketuren!

Last ned Rovdata-appen og ha den klar på mobiltelefonen din når du går ut i påskefjellet, lyder oppfordringen fra Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Husk Rovdata-appen på påsketuren!
Gaupe Foto © Kjartan Trana/NINA

– Påska er ei tid på året som mange bruker til turer i skog og fjell, og det kan da være gode sjanser for å komme over spor etter gaupe, jerv, brunbjørn eller ulv. Vi håper at flest mulig har Rovdata-appen klar og kan dele slike observasjoner med oss, sier Kjørstad.

Ditt bidrag teller

Rovdata har ansvaret for overvåkingen av disse fire artene i Norge og for at bestandstallene for artene er best mulig. Alle observasjoner havner rett inn i Rapportsystemet for store rovdyr på internett. Rovdata-appen ble lansert 9. mars i år og gjør det enda enklere for publikum å legge inn observasjoner i systemet.

– Ditt bidrag er en viktig og avgjørende ressurs for oss i overvåkingen av rovdyrene. Ved å legge inn en observasjon i rapportsystemet via internett eller appen vil du bidra til mer kunnskap om artene og hvor de lever i landet, sier Kjørstad.

Gratis app

Rovdata-appen kan du laste ned gratis fra App Store eller Google Play (tidligere Android Market) med en smarttelefon. Før du tar den i bruk må du ha registrert deg som bruker i vårt rapportsystem for store rovdyr på internett.

– Mange har i dag smarttelefoner med GPS, kamera og internettilkobling. Vi håper at flest mulig laster ned appen og tar den i bruk i påskefjellet, avslutter Kjørstad.

Du kan lese alt du trenger å vite for å komme i gang med å bruke Rovdata-appen her.

Slik tar du i bruk Rovdata-appen:

  • Du må først registrere deg som observatør i Rapportsystemet for store rovdyr. Dette gjør du ved å gå til vår internettside www.rovdata.no, og trykke på kartet til høyre på forsiden. (Du kan også gå direkte til innmeldingsskjemaet her.)
  • Last ned appen gratis fra Google Play (tidligere Android Market) eller App Store. 
  • Bruk brukernavnet og passordet som du fikk da du registrerte deg på nett til å logge inn i appen på din mobiltelefon. 
  • Du er nå logget inn og klar til å legge inn en observasjon: Trykk på Rapportering og start innleggingen! 

Kontaktperson:

Skriv ut

Nyheter fra Rovdata